Rivian haalt $350 miljoen dollar op

Het elektrishe automerk Rivian heeft $ 350 miljoen aan nieuwe aandelen verkocht aan Cox Automotive, het in Atlanta gevestigde conglomeraat achter merken als Kelley Blue Book, Autotrader en veilingservice Manheim. De Wall Street Journal zegt dat de investering, die bijdraagt ​​aan eerdere deals van Amazon en Ford, Rivian waardeert op ongeveer $ 3,5 miljard, ongeveer een jaar voor de verwachte release van hun eerste voertuig.

Rivian bestaat al tien jaar, maar begon pas in November veel aandacht te trekken. Toen toonden ze hun eerste modellen tijdens de LA Autoshow.

Eenmaal afgerond, betekent de deal dat Rivian alleen al in 2019 meer dan $ 1,5 miljard aan investeringen van andere bedrijven heeft aangetrokken. De startup haalde in april een investering van $ 500 miljoen binnen van Ford. Ford krijgt op zijn beurt toegang tot Rivian’s EV-platform en zou dit kunnen gebruiken om een ​​elektrische SUV te ontwikkelen. Ford ontwikkelt al een batterij-elektrische versie van zijn legendarische F-150 pick-up, waarvan wordt aangenomen dat deze gescheiden is van Rivians ontwikkelingen. En in februari investeerde Amazon reeds $ 700 miljoen in het bedrijf en ontwikkelt naar verluidt een prototype van een voertuig met behulp van de technologie van Rivian, volgens de Wall Street Journal.

De Rivian R1T in actie

Rivian bestaat al tien jaar, maar begon pas in november veel aandacht te trekken, toen het zijn R1T elektrische pick-up en R1S SUV onthulde op de L.A. Auto Show. Het is van plan om de modellen, met een bereik tot 400 km, te bouwen in een voormalige Mitsubishi-fabriek die het merk in Illinois heeft gekocht, en het plant zes nieuwe producten voor 2025. De fabrikant heeft ook Rivian-naar-Rivian oplaadmogelijkheden, wat betekent dat de ene auto de andere kan bijladen, en uitwisselbare batterijpakketten beloofd bereik vergroten.

Al met al interessante ontwikkelingen op het gebied van pick-ups!