Elektrische pick-ups komen er aan

Elon Musk van Tesla heeft een tijd terug zijn eerste elektrische pick-up aangekondigd en concurrenten zitten niet stil. Ford is druk bezig met een vol-elektrische truck, naast een plug-in hybride van de F-150.

Ook General Motors heeft eind april laten weten door te gaan met de ontwikkeling van een mogelijke elektrische pick-up. Het bedrijf was in onderhandeling met Rivian. Rivian is een nieuw merk een heeft in 2018 op de LA Motorshow zijn R1T prototype getoont. Dit nieuwe merk heeft uiteindelijk een deal gemaakt met Ford. Zij hebben $500 miljoen in het merk geïnvesteerd. Ford is desondanks ook bezig met zijn eigen platvorm en ontwikkeling.

Spyshots van elektrische Ford F-150.

Op dit moment willen alle 4 bovenstaande autobouwers natuurlijk als eerste een elektrische pick-up op de markt brengen. Wie die strijd gaat winnen is lastig te zeggen. Tesla heeft de kennis om een elektrische auto te bouwen, maar kwam met de pick-up nog niet verder dan wat schetsen. Ford is de grootste fabrikant van pick-ups, maar heeft nog tijd nodig om de elektrische techniek te ontwikkelen. Als marktleider moeten ze ook wel met een product komen wat hun naam waardig is. Rivian lijkt op dit moment het meest ver gevorderd. Productie voor de R1T staat gepland voor oktober 2020. Met recente investeringen van Ford en Amazon hebben ze ook veel geld en twee grote spelers aan boord. GM lijkt nog niet veel haast te maken, toch zouden ze in 2022 al kunnen komen met een kleine elektrische pick-up in de vorm van de Chevrolet Colorado of GMC Canyon.