apk-keuring-jaarsma-hartwerd-bij-bolsward-sneek

APK in Bolsward en omgeving Sneek

Op zoek naar een APK in Bolsward (omgeving Sneek)? Bij autobedrijf Jaarsma in Hartwerd, Friesland kun je met of zonder afspraak terecht.  

APK laten keuren in Bolsward en omgeving

APK laten uitvoeren in Bolsward en omgeving Sneek? Laat je auto keuren bij Jaarsma in Bolsward en omgeving. Autobedrjif Jaarsma voert de APK keuring professioneel en betrouwbaar uit. Een afspraak maken kun je bij ons eenvoudig online doen. Onze keuringsmeesters helpen je graag. 

Waarom door Jaarsma in omgeving Bolsward uw auto APK laten keuren?

Kies je voor een APK van Autobedrijf Jaarsma, dan houden wij uw auto zo veilig mogelijk. Jaarsma is een RDW erkend autobedrijf met gespecialiseerde APK-keurmeesters die beschikken over de juiste (technische) kennis en apparatuur. Onze gecertificeerde keurmeesters controleren uw auto, verzorgen uw APK-rapport en registreren dit bij de overheid.

altijd-prijsopgave-jaarsma-hartwerd-bolsward-friesland

Geen verrassingen: bij reparaties altijd eerst een prijsopgave

deskundig-autobedrijf-jaarsma-hartwerd-bolsward-friesland

Ervaren & Betrouwbaar APK Keuringsstation sinds 1984

snelle-herkeuring-jaarsma-hartwerd-bolsward-friesland

Snelle Herkeuring als je auto wordt afgekeurd

vervangend-vervoer-jaarsma-hartwerd-bolsward-friesland

Altijd vervangend vervoer (huurauto)
beschikbaar

Voor alle automerken APK keuren in Bolsward en omgeving Sneek

Autobedrijf Jaarsma heeft de kennis en expertise in huis om voor alle merken auto’s een vakkundige APK-keuring uit te voeren. Bij Jaarsma in Hartwerd doen onze gespecialiseerde APK- keurmeesters APK-keuringen voor alle automerken. Zowel met privé als bedrijfswagens, campers en Amerikaanse auto’s.

Staat uw merk er niet tussen, geen probleem! Autobedrijf Jaarsma heeft de kennis in huis om voor alle merken auto’s een vakkundige APK-keuring uit te voeren.

Plan eenvoudig je afspraak via onze online planner

Universeel Autobedrijf Jaarsma heeft de kennis en expertise in huis om voor alle merken auto’s vakkundig auto onderhoud en auto reparaties uit te voeren.

checklist-apk-keuring-jaarsma-hartwerd-bij-bolsward-sneek

Kosten van APK bij Jaarsma

Bij Autobedrijf Jaarsma bij Bolsward bieden wij jou een RDW-erkende APK-keuring aan voor een scherp tarief van €59,95. Dit bedrag is exclusief eventuele kosten voor viergas-, roet- of deeltjestellermeting en inclusief de afmeldkosten.
Combineer je de APK met een onderhoudsbeurt? Dan is de APK gratis!

Auto afgekeurd voor APK? Eerst een prijsopgave!

Komt uw auto op één of meerdere punten niet door de keuring? Dan is er onderhoud en/of reparatie aan uw auto nodig. Voordat onze automonteurs starten met onderhouds- of reparatiewerkzaamheden, nemen wij altijd eerst contact met je op om te overleggen wat jullie wens is. Je hebt daarmee de onderhoudskosten van je auto altijd zelf in de hand.

prijsopgave-apk-keuring-jaarsma-hartwerd-bij-bolsward-sneek

Jaarsma denkt mee, ontzorgt

“Jaarsma denkt mee, ontzorgt, heeft oog voor kosten<>kwaliteit en je gaat met een veilig gevoel de weg weer op.”


Liesbeth , Workum

APK zonder afspraak

Wegens de volle planning van onze APK keurmeesters, raden we je aan om voordat je langskomt, eerst telefonisch contact op te nemen met ons. Of om eenvoudig online uw afspraak te boeken natuurlijk!

Voorkom een boete en plan uw APK keuring

Voorkom een boete en plan tijdig uw APK keuring. De RDW stuurt je 6 weken voor de vervaldatum APK een herinneringsbrief. Je kunt deze herinnering ook ontvangen in uw berichtenbox van MijnOverheid of per e-mail. De RDW en de politie kunnen voor het ongekeurd rond rijden flinke boetes opleggen en bij een ongeval kan het betekenen dat uw verzekeringsmaatschappij niet uitkeert.

Let op: je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het tijdig laten keuren van uw auto en rijden zonder geldige APK is strafbaar.

logo-RDW

Plan eenvoudig je afspraak via onze online planner

Universeel Autobedrijf Jaarsma heeft de kennis en expertise in huis om voor alle merken auto’s vakkundig auto onderhoud en auto reparaties uit te voeren.

Bedrijfswagens APK laten keuren

Bedrijfswagens kun je ook laten keuren bij Autobedrijf Jaarsma bij Bolsward. Tip voor uw planning: kies ervoor de APK in uw vakantie uit te laten voeren. Dan valt het APK-moment ook de komende jaren in dezelfde (vakantie)periode! De APK-keuring voor bedrijfswagens kost €…

Campers APK laten keuren

Naast personenauto’s en bedrijfswagens, kun je ook je camper laten APK keuren. Bij de APK-keuring van uw camper bij Autobedrijf Jaarsma Bolsward en omgeving wordt er meer dan alleen het brandstofsysteem voor het rijden gecontroleerd. Zo onderzoeken we ook de gas-of dieselinstallatie voor huishoudelijk gebruik. (Dit is het systeem voor koken en verwarmen). De APK-keuring voor campers kost €…

Veelgestelde vragen APK

Wat betekent de afkorting APK?

De afkorting APK staat voor Algemene Periodieke Keuring

Wat is een APK?

De APK is een wettelijk verplichte periodieke keuring en controle van uw auto, bedrijfswagen of camper. De keuring moet worden uitgevoerd door een RDW Erkend APK keuringsstation. Tijdens de APK beoordeelt de keurmeester je auto op verkeersveiligheid, milieu en registratie

Wanneer is een APK keuring verplicht?

De APK is een wettelijk verplichte periodieke keuring en controle van uw auto, bedrijfswagen of camper. De keuring moet worden uitgevoerd door een RDW Erkend APK keuringsstation. Tijdens de APK beoordeelt de keurmeester je auto op verkeersveiligheid, milieu en registratie

Benzine auto’s

Heeft u een auto met benzinemotor die na 2005 is toegelaten door de RDW? Dan moet u deze 4 jaar na de eerste tenaamstelling laten keuren, vóór de vervaldatum APK. Hierna geldt nog tweemaal een 2-jaarlijkse keuringsplicht en daarna moet uw auto elk jaar worden gekeurd.

Dieselauto’s

Voor dieselauto’s, auto’s op gas en elektrische of hybride auto’s geldt de eerste keuringsplicht na 3 jaar. Hierna moeten deze auto’s elk jaar worden gekeurd, ook weer vóór de vervaldatum APK.

Oudere auto’s keuren

Voor auto’s die vóór 2005 voor het eerst door de RDW zijn toegelaten, gelden andere regels. Deze informatie vindt u op de website van de RDW.

Waarom de APK?

Tijdens het autorijden is één ding van groot belang: dat uw auto veilig is. Om dit te garanderen is het in Nederland (en Europa) wettelijk verplicht om uw auto APK te laten keuren. Tijdens de APK wordt uw auto alleen gekeurd en wordt er geen onderhoud aan uw auto gepleegd. U kunt een APK-keuring uiteraard wel combineren met een onderhoudsbeurt. In dit geval kost het u minder geld en hoeft u uw auto maar één keer te missen.

Om ervoor te zorgen dat uw auto 100% veilig is, is een APK altijd maar tijdelijk. Dit is voornamelijk afhankelijk van de leeftijd van uw auto. In de meeste gevallen moet u uw auto jaarlijks APK laten keuren.

Wat wordt er gecontroleerd bij een APK keuring?

Onze APK-keurmeesters controleren uw auto op alle wettelijke keuringseisen. Hierbij maken zij gebruikt van het digitaal diagnoserapport. Via een tablet brengen zij in kaart wat de staat van uw auto is. Daarbij geven zij advies over eventuele noodzakelijke reparaties en geven ze aan wat mogelijke afkeurpunten zijn. Zo is de staat van uw auto voor u inzichtelijk en is er

Tijdens deze algehele keuring wordt de technische staat van uw auto nauwkeurig gemeten en kijken we na of uw auto voldoet aan alle overheidsvoorschriften.

Onze APK-keurmeesters controleren uw auto onder andere op de volgende punten:

Veiligheid: de staat en/of werking van de remmen, banden, wielophanging,

 1. Veiligheid: de staat en/of werking van de remmen, banden, wielophanging, schokdempers, stuurinrichting, verlichting en carrosserie
 2. Registratie: de kilometerstand wordt geregistreerd bij de RDW (ter voorkoming van tellerfraude)
 3. Milieu: controle van de uitlaatgassen op de normen voor uitstootwaardes en emissies

Wat zijn de top 5: afkeurpunten bij een APK

 1. Verlichting: de verlichting (koplampen, rem- en knipperlichten) horen te werken. Daarnaast moeten alle reflectoren aanwezig en intact te zijn. Verder moeten de koplampen juist zijn afgesteld en het goede lichtbeeld geven.
 2. Banden: Banden en bandenprofiel slijt. De minimale profieldiepte is 1,6mm (over het gehele loopvlak van de band). In de praktijk komt het wel eens voor dat bijvoorbeeld banden schuin zijn afgesleten en daarmee onder de minimale profieldiepte komen. Dat is dan een APK afkeurpunt
 3. Uitlaat: De uitlaat moet over de gehele lengte gasdicht zijn. Daarnaast moet de ophanging van de uitlaat in orde zijn.
 4. Ruitenwissers: De ruitenwissers moeten qua rubbers goed zijn (niet versleten en niet uitgedroogd). Daarnaast moet het algehele ruitenwissersysteem goed werken, inclusief het ruitensproeiersysteem.

Wat zijn de top 5: adviespunten bij een APK keuring

 1. Banden: Minder dan 1,6mm profieldiepte is een afkeurpunt, maar minder dan 2,5mm profieldiepte is een adviespunt.
 2. Stuur- en fuseekogel speling en/of slijtage: Door veel sturen en op- en neer veren komt deze vorm van slijtage vaak voor. Dit is een adviespunt vanaf 1mm speling.
 3. Olielekkage: Daadwerkelijk lekken van olie op het wegdek is een afkeurpunt. Op het moment dat de motor “zweet” en het blijft olie in de motorruimte, dan is het een adviespunt.
 4. Remsysteem: Remblokken en/of remschijven zijn onderhevig aan slijtage. Deze onderdelen zijn goed zichtbaar en kunnen daarom goed preventief worden genoemd als adviespunt.
 5. Gordels of airbags: Als het waarschuwingssysteem van de auto een defect aangeeft bij de gordels en/of airbags wordt dit vermeld als adviespunt.

Wat zijn de top 5: adviespunten bij een APK keuring

Hoe ziet een APK keuringsrapport eruit?

Het RDW keuringsrapport bevat informatie over de staat van het frame, de constructie, de carrosserie, de motor, de remmen, de banden, de uitlaat, de verlichting, de elektrische installatie, de stuur- en bedieningsorganen en de overige technische onderdelen. Daarnaast geeft het rapport informatie over de kilometerstand, het brandstofverbruik, de bouwjaren, de milieuklasse, de leeftijd en het energielabel. Ook worden eventuele technische mankementen of gebreken vermeld in het rapport.

Plan eenvoudig je afspraak via onze online planner

Universeel Autobedrijf Jaarsma heeft de kennis en expertise in huis om voor alle merken auto’s vakkundig auto onderhoud en auto reparaties uit te voeren.