De 2021 RAM 1500, nu onderweg!

Elk modeljaar staat in Amerika garant voor een aantal wijzigingen bij alle auto merken. Zo ook voor de 2021 RAM 1500. We gaan je alle verschillen uitleggen tussen het 2020 model. Alles wat je kent en mooi vindt aan de RAM 1500 blijft en er komt nog veel meer moois bij!

RAM Technology Group (ADG)

Voor 2021 is de Technology Group toegevoegd aan de fabrieksopties. Dit pakket omvat 3 mooie en opvallende opties:

  • Head-up display (LBK)
  • LED 3e remlicht boven de cabine (LPH)
  • Automatisch dimmende LCD binnenspiegel (GRC)
RAM 1500 head-up display

Het head-up display, doet precies wat de naam zegt, het zorgt er voor dat je je hoofd omhoog kan houden en je ogen op de weg. In het voorruit wordt de essentiele informatie uit het U-connect systeem geprojecteerd. Denk hierbij aan navigatie aanwijzigen, de actuele snelheid, de geldende maximum snelheid en inkomende telefoon gesprekken. Zo mis je nooit een afslag of een melding en word je ook niet afgeleid van de weg!

Naast dat het 3e remlicht is voorzien van LED technologie zit er ook een camera in. Deze camera wordt gebruikt in de automatisch dimmende binnenspiegel. Naast een spiegel zit hier ook een LCD scherm in. Wanneer je spiegel verblind wordt, schakelt de LCD weergave in. Je ziet dan het camerabeeld in je spiegel. Zo heb je altijd optimaal zicht op de weg achter je. Ook heb je veel meer overzicht wanneer je een trailer trekt.

Hellcat power!! Nu ook voor de RAM 1500

FCA, het moederbedrijf van RAM, Dodge en Jeep, heeft al in veel auto’s de 707 pk sterke Hellcat motor gelepeld. Denk aan de Challenger, Charger, Grand Cherokee en Durango. Voor 2021 maakt deze motor ook zijn intrede in de RAM 1500. En wel in de Rebel TRX. De naam TRX is niet zomaar gekozen. Wanneer je het uitspreekt hoor je T-Rex, en laat de T-Rex (dinosaurrier) in vroegere tijden nou de natuurlijke vijand van de Raptor zijn geweest. Als grap heeft RAM zelfs een T-Rex met een Raptor in zijn bek onder de motorplaat afgebeeld.

TRX met Raptor in zijn bek

Limited Night Edition

In 2019 was er de RAM 1500 Laramie Black Package, alles zwart, de accenten, de lak, het interieur, alles! Voor 2020 deed de Laramie Night Edition zijn intrede, vanaf toen waren de zwarte accenten ook in combinatie met andere kleuren dan Diamond Black te leveren. Vorig jaar was er reeds een “all Black” Limited verkrijgbaar. Voor 2021 is er ook een Limited Night Edition. Deze uitvoering heeft alle luxe van de Limited plus het stoere en geliefde uiterlijk met de zwarte accenten van de Black Package Limited.

2021 RAM 1500 Limited Night Edition in Billet Silver metallic

Wanneer kun je de 2021 RAM in Nederland verwachten?

De eerste modellen van het 2021 modeljaar zijn al in Nederland en we hebben veel modellen en uitvoerigen onderweg. Ben je geïntresseerd in een nieuwe RAM 1500? Wellicht hebben we jouw droom RAM 1500 op voorraad staan. Staat hij er niet tussen? Neem dan snel contact met ons op, we kunnen putten uit een grote Europese voorraad omdat we officieel RAM dealer zijn. Ook kunnen we jouw pick-up bestellen in de fabriek! Grab life by the horns!

Lees ook: Wat weten we van de 2021 Ford F-150?